Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Frank de Boer hoort bij het amateurvoetbal’

Oranje is onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer niet sterk begonnen. Eerder werd er met 0-1 verloren van Mexico en gisteren kwamen ze niet verder dan een 0-0 tegen Bosnie. Het was echter niet best wat het Nederlands elftal liet zien en Willem van Hanegem was dan ook verbaasd toen hij de oefenmeester na afloop van het duel hoorde praten.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Ik kreeg na Mexico wel een slecht gevoel omdat we alweer conclusies trokken die horen bij amateurvoetbal. Teun Koopmeiners en Owen Wijndal debuteerden, niemand eist dat die gasten meteen de kar trekken en dat deden ze ook niet. Maar na afloop vond De Boer vooral Koopmeiners erg goed spelen. Ik vind dat je spelers van Oranje die beoordeling pas mag geven als het écht zo was. Als we weer bij de top van Europa willen horen, moet je de lat hoger en hoger leggen.”

Van Hanegem gaat verder: “Zo vond ik ook de analyse gisteravond dat we in de slotfase nog wel de winnende goal hadden kunnen forceren, niet bij topvoetbal horen. Bosnië-Herzegovina heeft donderdag het EK gemist, die ploeg had je vanaf de start moeten overrompelen. Dan geeft zo’n ploeg het echt op en brengen ze in de tweede helft sterspeler Edin Dzeko niet eens meer binnen de lijnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.