Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Frank de Boer probeert zijn eigen opstelling goed te praten’

Analist en voormalig topvoetballer Rafael van der Vaart is kritisch op de nieuwe bondscoach Frank de Boer. Volgens hem koos Frank de Boer voor de verkeerde basiself en durfde hij dat na afloop niet toe te geven.

“Frank probeert natuurlijk ook zijn eigen opstelling goed te praten”, luidde het oordeel van Van der Vaart na de 0-0 in Bosnië-Herzegovina. “Maar ik heb ook niet gezien dat ze goed begonnen, zoals hij aangaf. Ze zijn op één moment goed gaan spelen en dat was toen Berghuis erin kwam.”

Collega Pierre van Hooijdonk vond de invalbeurt van Steven Berghuis eveneens positief. “Met het inbrengen van Berghuis begon je eigenlijk pas de centrumspits te bedienen, zoals van het begin had moeten gebeuren. Wij voetbalden vanaf het begin alsof Memphis Depay (geschorst, red.) in de spits stond, maar we speelden met een heel ander type. Dan moet je proberen om die in zijn kracht te laten komen en dat gebeurde in het laatste halfuur.”

Van Hooijdonk vond dat De Boer halverwege al had moeten ingrijpen. “Het was zó slecht. Van Quincy Promes hebben we eigenlijk helemaal niets goeds gezien. Die had je in de rust al kunnen wisselen. Donyell Malen ging na de rust naar de linkerflank en had enkele goede acties waarin hij buitenom ging. Je had gewoon met Berghuis kunnen beginnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.