Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Zorgen om de gezondheid van Frank de Boer’

Bij Ajax heeft Frank de Boer het als coach uitstekend gedaan maar zijn andere avonturen verliepen dramatisch. Nu hij bondscoach is geworden is het begin ook slecht verlopen. Journalist Sjoerd Mossou vindt hem er niet goed uitzien.

In zijn column in het Algemeen Dagblad trekt hij aan de bel: “Frank de Boer is 50 jaar nu, maar hij lijkt nog amper op de Frank de Boer van 40. Hij is kilo’s afgevallen, iets wat gezond zou moeten zijn, maar wat er in zijn geval niet meteen gezond uitziet.”

Mossou gaat verder: “Bijzaak hoor, want het belangrijkste lijkt me dat Frank de Boer weer eens ouderwets woest wordt. Dat hij weer gewoon durft te vertrouwen op zijn oerinstinct, op de driften van zichzelf, geboren winnaar uit Grootebroek. Niet relativeren steeds, maar gewoon woedend het ganzenbordspel door de kamer smijten. Niet vergoelijken, maar de quasi-vedetten bij de oren pakken, afblaffen desnoods, en anders fronsend de grond in kijken. Niet mediteren op het trainingsveld, maar gewoon ouderwets doen wat in je opkomt.”

Hij sluit af met een boodschap: “Volg je driften, Frank. Aan een zogenoemde Ronald Koeman 2.0 hebben we niets, maar aan een Frank de Boer 2.0 nog minder.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.