Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Lionel Messi stond in 2014 op het punt om naar Chelsea te verkassen’

In 2014 had Lionel Messi zijn FC Barcelona bijna verlaten. Hij was bijna akkoord met Chelsea over een transfer maar op het laatste moment ging deze niet door.

Messi koos uiteindelijk voor een langer verblijf bij FC Barcelona, maar volgens transferexpert Gianluca Di Marzio was dat lang geen uitgemaakte zaak. In zijn boek Grand Hotel Calciomercato vertelt Di Marzio uitgebreid over de stukgelopen transfer. Messi had flink wat belastingproblemen in Spanje en hoopte die te ontvluchten door een stap naar Engeland. Het Chelsea van José Mourinho wilde dolgraag toehappen.

Ook Messi had wel oren naar een overstap naar de Londense topclub en schakelde de Portugese middenvelder Deco in om de deal te beklinken. Messi vond Chelsea een interessante optie en raakte enthousiast na een videogesprek met Mourinho. Chelsea gaf toestemming om de afkoopsom van 250 miljoen euro op tafel te leggen en bood een contract voor 50 miljoen per jaar. Dat kwam ter ore van zijn vader, die Messi opbelde. Op het laatste moment krabbelde De Vlo terug.

Het doet denken aan de hete transferzomer van dit jaar, waarin Ronald Koeman lang moest vrezen voor het vertrek van de sterspeler. Onder meer Manchester City had verregaande interesse in zijn komst, maar kon de bizarre afkoopsom van zevenhonderd miljoen euro niet op tafel leggen. Volgend jaar loopt het contract van Messi af in Camp Nou.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.