Voetbal4u.com

Spanje Dest maakt indruk: ‘Heeft een klik met Lionel Messi’

De Spaanse media is positief over Sergino Dest ook al gingen de Catalanen met 1-0 onderuit tegen Getafe gisteren. De kranten in Spanje hebben veel fiducie in de toekomst van de Amerikaans international als Azulgrana.

Sport deelde slechts drie voldoendes aan de basiskrachten van Barcelona uit: een zes voor zowel Lionel Messi als Dest, terwijl Pedri met een zeven de meest gewaardeerde speler van los Azulgrana was. “De wedstrijd van Dest was veelbelovend”, zo klinkt het lovend. “Het is niet makkelijk om in een stadion als dat van Getafe je basisdebuut voor Barcelona te maken en hij deed het ook nog eens als linksback. Dat is niet zijn gebruikelijke plek. Hij kwam op de juiste momenten mee naar voren en leek een klik met Messi te hebben. Dat leidde bijna tot een doelpunt, maar de paal stond in de weg.”

Ook Marca was lovend over de wedstrijd van Dest in Getafe. “Hij bewees aan de linkerkant dat hij een veelzijdige voetballer is. De rechtspoot liet op links zien dat hij zich graag aanvallend laat gelden, kwam veel in het spel voor en zo nu en dan zagen we enkele fraaie details. Hij werkte hard, al ging hij in de wedstrijd van meer naar minder.” Dat laatste constateerde Mundo Deportivo eveneens. “De más a menos. Maar wat een flair in zijn eerste wedstrijd als basisspeler van Barcelona”, luidt het compliment van de Catalaanse sportkrant. “Hij toonde de nodige intensiteit aan de linkerkant ondanks dat hij een rechtspoot is en toonde initiatief in aanvallend opzicht. Dest eindigde uiteindelijk aan de rechterkant. Gek genoeg maakte hij daar een mindere indruk.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.