Voetbal4u.com

Champions League “Ajax een topteam met een coach van wereldklasse”

Vanavond speelt Ajax in de Champions League een thuiswedstrijd tegen Liverpool. The Reds zijn de favoriet maar Georginio Wijnaldum denkt dat het geen makkelijike avond gaat worden voor zijn team.

Wijnaldum blikte dinsdag vooruit op de wedstrijd van woensdag. De middenvelder ging in op de zware blessure die Virgil van Dijk heeft opgelopen tegen Everton. “Ik heb die dag niet geslapen”, zei Wijnaldum volgens het Algemeen Dagblad. “En dat geldt denk ik voor de meeste jongens. Ongelukjes gebeuren in het voetbal. Je hebt soms een botsing, maar dit was heel gek.”

“We zijn er kapot van”, vervolgde de Nederlander. Hij doelde daarmee op de spijkerharde en domme charge van Everton-keeper Jordan Pickford. “De manier waarop het gebeurde maakt het anders. Het is moeilijk te accepteren, voor Virgil en ook voor het team. Iedereen heeft kunnen zien hoeveel invloed hij op het team heeft. Hij coacht altijd en overal en daarmee helpt hij het hele team.”

De focus van Liverpool ligt nu op de wedstrijd tegen Ajax. Wijnaldum is onder de indruk van de Amsterdammers. “Ja, ze hebben wat spelers laten gaan maar er staat ook nu weer een topteam met wereldtalenten en een coach van wereldklasse. Wat Ajax de laatste jaren goed doet, is naast de talenten die steeds klaarstaan ook ervaren spelers terughalen.” Opmerkelijk is dat het voor Wijnaldum de eerste keer wordt dat hij als speler van een Engelse club in Nederland speelt. “Het is jammer dat er geen publiek bij kan zijn. Daardoor kunnen vrienden en familie er ook niet bij zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.