Voetbal4u.com

Spanje Frenkie de Jong tekent nieuw contract en maakt transfersom bekend

Frenkie de Jong heeft net als drie medespelers een nieuw contract getekend bij FC Barcelona. De 23-jarige De Jong heeft zijn verbintenis opengebroken tot medio 2026. Ondanks deze opwaardering blijft zijn gelimiteerde transfersom 400 miljoen euro.

Ook Gerard Piqué, Marc ter Stegen en Clément Lenglet hebben hun contract laten verlengen. Zij tekenden tot respectievelijk 2024, 2025 en 2026. Barcelona heeft daar een gelimiteerde transfersom van respectievelijk 500, 500 en 300 miljoen euro aan gekoppeld.

Het AD schrijft: “De selectie van Barcelona onderhandelt al enige tijd met de clubleiding over salarisverlaging, met het oog op de coronacrisis. Het overgrote deel van de spelersgroep is het (nog) niet eens met het besluit en de voorwaarden, maar De Jong, Piqué, Ter Stegen en Lenglet zijn dat wél. Zij zien de noodzaak van het brengen van een financieel offer in deze moeilijke tijden, waardoor ze met de clubleiding hebben afgesproken hun contracten te verlengen. In de nieuwe contracten staan dan ook tijdelijke, nieuwe salarisafspraken. Die zou inhouden dat het viertal op de korte termijn wat geld inlevert, maar op de lange termijn daarvoor wordt gecompenseerd.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.