Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Johan Derksen veegt de vloer aan met Ajax: ‘Waardeloos’

Vanavond speelt het Ajax van trainer Erik ten Hag in de Champions League tegen Liverpool. Het beloofd een zeer moeilijke avond te gaan worden voor de Amsterdammers en er zijn vooral problemen op het middenveld.

Wim Kieft zegt bij Veronica Inside: “Je kan hem er blindelings in zetten, hij weet hoe er gevoetbald wordt. Het ligt natuurlijk niet bij Klaassen, want de vraag is hoe hij zijn middenveld gaat bezetten tegen een ploeg die zo enorm goed is in omschakelen. Als je met Ryan Gravenberch en Mohammed Kudus gaat spelen… Kudus heeft nog nooit op dit niveau gespeeld en Gravenberch heeft nog weinig ervaring. Ik denk dat hij defensieve zekerheid gaat inbouwen, Edson Álvarez of Lisandro Martínez heb je ook nog achter de hand.”

Johan Derksen reageert vinnig: “Dat vind ik bijna vloeken tegen het voetbal, als je hele goede spelers tot je beschikking hebt. Die twee zijn waardeloze aankopen, die voegen helemaal niets toe. Martínez is een hele gewone voetballer. Daley Blind zou ik wel voor het evenwicht op het middenveld willen hebben, dat is een verstandige en rustige jongen. Ik denk hij toch in het centrum gaat spelen en zij krijgen het moeilijk, want de centrumverdedigers zijn niet zo snel en niet zo sterk in de lucht. Dat is op dit niveau een kwetsbaar centrum.”

De voormalige hoofdredacteur van Voetbal International vervolgt: “Het is niet verstandig als de backs over de vleugelspelers heen gaan en de achterlijn bij de tegenstander willen halen, want dan vallen er gaten en zijn ze weg. Of Ajax moet inzakken? Ze moeten een beetje doen wat Dick Advocaat met Feyenoord doet, dat ze op een kleine ruimte moeten gaan spelen. Daar is Liverpool minder bedreven in.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.