Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Overmars moet deze winter de transfermarkt op voor centrumspits’

Ajax maakte tegen Liverpool een goede indruk maar toch verloren ze met 0-1. Het weekblad Voetbal International denkt dat TD Marc Overmars er goed aan zou doen om deze winter de transfer markt op te gaan voor een nieuwe centrumspits.

Het medium schrijft: “Is het pech of een gebrek kwaliteit? Of misschien een combinatie van beide? Feit is wel dat het gemis van een scorende spits steeds meer aan het oppervlak komt. In de competitie werd dit in de voorbije weken al veelvuldig zichtbaar, maar in de Champions League kan het Ajax nog meer gaan opbreken. Ten Hag ziet in Tadic vooral een linksbuiten, die eventueel in de spits kan spelen, maar dan vooral in een zwervende rol tussen de linies.”

Zakaria Labyad, Lassina Traoré en Klaas Jan Huntelaar zijn om verschillende redenen niet de oplossing voor Ajax. “Wat overblijft is dat het scorend vermogen van de flankspelers of middenvelders moet komen”, zo vervolgt VI. “Tadic, Promes, Klaassen, Gravenberch en Ekkelenkamp kregen gisteren prima mogelijkheden, maar faalden in de afwerking. Met Antony en Kudus miste Ajax gisteren twee spelers, die in de voorbije periode hun scorend vermogen al hebben laten zien. Maar ook zij zijn geen spitsen.”

“Het wordt met de wedstrijd logischer dat Ajax afgelopen zomer binnen- en buitenland afstruinde naar een topspits met scorend vermogen. En het wordt met de wedstrijd onlogischer dat de club een risico heeft genomen om het seizoen in te gaan zonder échte nummer 9”, zo concludeert men.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.