Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Reinste competitievervalsing bij VVV-Ajax’

Ajax behaalde afgelopen weekend de grootste uitslag ooit uit het Nederlandse betaalde voetbal. Op bezoek bij VVV Venlo wonnen de Amsterdammers met maar liefst 0-13. Journalist Valentijn Driessen van de Telegraaf spreekt van de reinste competitievervalsing.

Hij stelt namelijk: “Niet eens 13-0, nee 0-13. Hoewel, wat is het verschil tussen uit en thuis in dit coronatijdperk? Op het oog heeft de tweede golf van de coronapandemie niets te maken met het aanscherpen door Ajax van het eigen record van grootste overwinning ooit in de Eredivisie uit 1972: 12-1 tegen Vitesse. Over 48 jaar zal niemand refereren aan Covid-19 als de 0-13 bij VVV-Venlo-Ajax wordt verbeterd. Keer op keer wordt trouwens het woord competitievervalsing in één adem genoemd met dit coronaseizoen, maar dat geldt net zo goed voor de tegenstand van VVV-Venlo tegen Ajax.”

Driessen gaat verder met zijn verhaal: “De Amsterdammers verzekerden zich nu al van een extra punt in de vorm van een positief doelsaldo, dat geen enkele club meer gaat goedmaken. Voor de Eredivisie valt te hopen dat dit record eeuwig blijft staan, want het lijkt leuk zo’n monsteruitslag, maar het is in- en intriest en zegt veel over het onderlinge kwaliteitsverschil in de competitie. In Venlo spraken ze over de Mickey Mouse League, de krokettencompetitie en de 0-13 zou een incident zijn. Het laatste klopt, maar dan een incident omdat Ajax zo gretig en hongerig was dat de ploeg negentig minuten lang bleef jagen op doelpunten…”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.