Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Ajax maakt indruk op de Italiaanse pers

Ajax speelde gisteren met 2-2 gelijk tegen Atalanta Bergamo en de Italiaanse media is onder de indruk van het spel van de Amsterdammers.

La Gazzetta dello Sport zag een ‘bella partita’, tussen ‘twee teams die vasthielden aan hun speelstijl’. Atalanta mag tevreden zijn, vindt de roze sportkrant. ‘Dat Ajax een gevaarlijk en kwalitatief sterk elftal is, hebben we kunnen zien. Maar Atalanta verdiende het punt, dat ze – gezien het verloop van de wedstrijd – zullen koesteren. Atalanta kon zijn overwicht aanvankelijk niet omzetten in een voorsprong en Ajax bleek een stuk cynischer in de afronding. Na rust zagen we een ander Atalanta, de ploeg was ontketend.’

Corriere dello Sport vond ook dat trainer Gian Piero Gasperini zich gelukkig mocht prijzen met het behaalde punt. ‘Atalanta dicteerde tijdens de openingsfase, maar de aanvallers van Ajax toonden zich in de omschakeling van hun meest angstaanjagende kant. De gastheren probeerden het wel, maar beten hun tanden stuk op de verdediging van Ten Hag en verloren het vertrouwen.’ Dat was in de tweede helft volledig terug, zag CdS. ‘Atalanta schudde de frustraties van de eerste helft van zich af en kwam dankzij Zapata op gelijke hoogte. De spelers geloofden er weer in en wilden ook nog winnen, maar Ajax hield stand. Uiteindelijk was Atalanta wel tevreden.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.