Voetbal4u.com

Eredivisie EA reageert op dwangsom voor FIFA 21 FUT: ‘Gaan in beroep’

FIFA 21 is een immens populaire game onder vele spelers in de wereld. Vooral het onderdeel “ultimate team” is razend populair. Maar het zou zomaar kunnen dat dit er binnenkort totaal anders uit zal komen te zien. De Kansspelautoriteit heeft ontwikkelaar Electronic Arts een dwangsom opgelegd en de eis dat EA het verslavende gokelement uit de game haalt.

Iedere week dat EA niet aan de eis voldoet, moeten de twee bedrijven achter de ontwikkelaar van FIFA een boete betalen van 500 duizend euro. Dit kan oplopen tot maximaal tien miljoen. De rechtbank in Den Haag heeft de Kansspelautoriteit in het gelijk gesteld in deze zaak.

EA gaat niet akkoord met de dwangsom die door de Kansspelautoriteit is opgelegd en gaat tegen deze beslissing in beroep. “FIFA en de FIFA Ultimate Team modus worden al jarenlang door spelers van over de hele wereld met veel plezier gespeeld. Daarom zijn we teleurgesteld over de beslissing die vandaag is genomen en de mogelijke impact hiervan op de Nederlandse spelers”, stelt Raoul van Wijk van EA in een officieel statement.

“We zijn niet van mening dat onze producten en diensten op enige wijze in strijd zijn met de gokwetten. We gaan tegen deze beslissing in beroep en proberen een situatie te voorkomen die impact heeft op de mogelijkheden van Nederlandse spelers om FIFA Ultimate Team volledig te spelen. (…) We staan nog steeds open voor gesprekken met de Nederlandse Kansspelautoriteit en andere stakeholders om hun zorgen te begrijpen en oplossingen te zoeken om deze aan te pakken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.