Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘FC Barcelona staat op rand van faillissement ‘

Het is een grote crisis bij FC Barcelona. Er moet voor vijf november een akkoord worden bereikt met de spelersgroep over een verlaging van de salarissen. Als daar geen akkoord over wordt bereikt met de spelers, dan dreigt zelfs een faillissement voor de Catalaanse grootmacht. Dat meldt RAC1.

Barça bereikte vooralsnog geen akkoord met de selectie over een nieuw, collectief salarisoffer. Vrijdag heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen de advocaten van de twee kampen. Volgens het radiostation wordt het een race tegen de klok voor de club, want voor donderdag moet liefst dertig procent op de salariskosten worden bespaard. Dat komt neer op een bedrag van 190 miljoen.

Als Barcelona het niet eens wordt met de selectie, dan zou de club in januari failliet kunnen worden verklaard. De kans dat het zover komt is klein, maar het is wel veelzeggend over de financiële problemen in Camp Nou door de coronacrisis. De meest zorgwekkende situatie is die van Lionel Messi. Als de Argentijnse ster transfervrij besluit te vertrekken volgende zomer, dan heeft hij recht op een bonus voor bewezen diensten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.