Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Barcelona heeft nog 24 uur om faillissement af te wenden’

Het is een grote financiele crisis bij FC Barcelona op het moment. Het zou de club zo slecht gaan dat ze nog maar 24 uur de tijd hebben om een faillissement af te wenden. Er moet 190 miljoen euro bespaard gaan worden aan salarissen. Vandaag zit de club om de tafel met de advocaten en zaakwaarnemers van spelers.

Er is voorlopig nog geen akkoord tussen de club en de spelers die nog moeten inleveren. Alleen Marc-André ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong en Gerard Piqué verlengden onlangs hun contract tegen lagere voorwaarden. FC Barcelona is op zoek naar allerlei manieren om ook andere spelers te overtuigen van een salarisverlaging. Zo wil het onder meer grootverdiener Lionel Messi overtuigen om nu salaris in te leveren, dat hij vervolgens na zijn carrière, verspreid over enkele jaren, alsnog zal ontvangen.

Ook andere spelers zouden van deze regeling gebruik kunnen maken, meldt Cuatro. Er is voorlopig nog geen uitzicht op een akkoord tussen de spelers en het bestuur. Donderdag moet Barcelona zijn reddingsplan en de bezuinigingen van 190 miljoen euro rond hebben. De spelersvakbond dreigt ondertussen met een verplicht transfervrij vertrek, plus compensatie, als Barcelona de contracten wil aanpassen. Alarmfase nummer één dus bij FC Barcelona.

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.