Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Hugo de Jonge geeft reactie op corona-uitbraak bij Ajax

Coronaminister Hugo de Jong heeft een reactie gegeven op de corona-uitbraak bij Ajax. Veel spelers werden positief getest, terwijl het achteraf om oude restanten van het virus bleek te gaan. Geeft het aan hoe onbetrouwbaar de tests zijn?

“Het zegt een paar dingen. Als je heel veel test, ook asymptomatisch, is het logisch dat er meer positieve testen zijn. Dat is niet onlogisch. Je hebt dan een aantal uitslagen waar je net niet helemaal op kunt leunen. Dat is ook de reden waarom we over het algemeen best voorzichtig zijn met asymptomatisch testen. Dat heeft ook een capaciteitsachtergrond.”

De Jonge vervolgt: “Wij gaan het asymptomatisch testen stapsgewijs introduceren, met name in de doelgroepen waarvan we verwachten dat het vindpercentage hoog is. Maar als je zomaar iedereen gaat testen, moet je beter weten hoe je de uitslag moet interpreteren.”

Vanuit de ‘bubbel’ leven is bijna onmogelijk, denkt de politicus. “Vanuit topsportoverwegingen snap ik goed dat je de bubbel zo klein mogelijk wil maken. Daarbinnen moet je die topsportactiviteiten uitoefenen. Helemaal waterdicht is het nooit. Dat hebben we ook gezien bij grote wielertochten, waarbij ze hun best doen om de bubbel gesloten te houden. Dat lukt net niet helemaal. Het vraagt ongelooflijk veel discipline om die bubbel daadwerkelijk gesloten te houden.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.