Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Koeman kan flinke sanctie tegemoet zien na VAR-tirade in Clasico’

Anderhalve week geleden verloor FC Barcelona in eigen huis met 1-3 van Real Madrid. Trainer Ronald Koeman was toen erg boos op de VAR. Hij vond dat die tegen de Catalanen zijn. De Spaanse tuchtcommissie buigt zich nu over zijn uitspraken.

Dat meldt het Spaanse AS. Het medium stelt dat Koeman volgens nieuwe Spaanse sanctieregels – die beledigingen richting de arbitrage moeten tegengaan – een schorsing van twee tot twaalf wedstrijden kan verwachten. Ook wordt er gesproken van een geldboete. Over maximaal drie à vier weken wordt bekend of Koeman daadwerkelijk bestraft gaat worden.

Het FC Barcelona van Koeman verloor op zaterdag 24 oktober met 1-3 de topper tegen Real Madrid. Sergio Ramos kreeg in dat duel een penalty, wat voor de trainer de druppel was na meerdere wedstrijden van onvrede over de VAR. “Ik begrijp de VAR niet”, zei Koeman toen. “Volgens mij wordt het alleen gebruikt tegen Barcelona. We hebben nu vijf wedstrijden gespeeld en hebben de VAR niet één keer mee gehad.”

 Laat een reactie achter

Your email address will not be published.