Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Lionel Messi weigert vooralsnog voorgestelde loonsverlaging’

FC Barcelona staat momenteel op omvallen en de spelersgroep wordt wederom gevraagd om een financieel offer. En het ziet ernaar uit dat uitgerekend de sterspeler en kind van de club Lionel Messi roet in het eten gaat gooien.

RTL Nieuws bericht vrijdag op basis van informatie van Deportes Cuatro: “FC Barcelona heeft nog geen akkoord bereikt met de spelersgroep over een salarisverlaging. Lionel Messi lijkt het grootste struikelblok te zijn. (…) De Catalaanse club moet snel een akkoord bereiken met de spelersgroep over een forse salarisverlaging. Gebeurt dat niet dan komt FC Barcelona in januari in grote betalingsproblemen.”

Het idee is om zo’n 190 miljoen euro (dertig procent) te bezuinigen aan salarissen. De club kan al geruime tijd geen fans meer toelaten in Camp Nou en daardoor mist de club een gigantische bron aan inkomsten. Carles Tuquets kan als tijdelijke baas zelf ook besluiten tot het verlagen van de salarissen, maar dit zou hij niet willen om een breuk tussen clubleiding en spelersgroep te voorkomen.

Een deel van de selectie weigert vooralsnog medewerking. RTL: “Vooral bij Messi zouden de onderhandelingen stroef lopen. Het salaris van de sterspeler is extra gecompliceerd. De Argentijn, die deze zomer eigenlijk wegwilde bij de club, maar vanwege een clausule in zijn contract toch moest blijven, zou recht hebben op een enorme bonus.” De deadline is inmiddels naar volgende week donderdag verplaatst.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.