Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Juventus wil deze zomer af van dure Cristiano Ronaldo’

Juventus overweegt om Cristiano Ronaldo deze zomer van de hand te doen. Zijn salaris drukt namelijk erg op de begroting van de club uit Turijn.

Het coronavirus heeft ook op Juventus een grote impact. Daarom wil de club het contract van Ronaldo volgens het Spaanse AS niet verlengen. Door hem komende zomer in de verkoop te doen, hoopt Juventus nog iets terug te zien van de transfersom die het vorig jaar betaalde. Ronaldo werd voor een bedrag van rond de honderd miljoen euro losgeweekt bij Real Madrid.

Het salaris van Ronaldo in Turijn is niet mals. Hij zou jaarlijks voor rond de 31 miljoen euro op de loonlijst staan. Daarmee is hij met afstand de bestbetaalde speler van Juve. Paulo Dybala is de nummer twee in het salarishuis en ontvangt bijna vijf keer zo weinig als Ronaldo. De vijfvoudig beste speler ter wereld betaalt dat wel deels terug met goals: in 93 duels voor de Italiaanse kampioen was hij zeventig keer trefzeker.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *