Voetbal4u.com

Eredivisie Film in productie van internationale allure over leven van Marco van Basten

Het leven van Marco van Basten zal worden verfilmd. Er is namelijk een internationale dramaserie over de voormalig topvoetballer in productie gegaan.

Het Parool schrijft: “Producent Hollands Licht heeft de rechten gekocht van zijn autobiografie Basta en werkt momenteel aan de verfilming. Producent Dan Blazer belooft ‘een serie met internationale allure’. Wie de serie gaat regisseren en welke acteurs erin spelen, is nog niet bekend.”

Barry Atsma is als ‘creative consultant’ ingeroepen. “Marco is voor mij een onbetwiste held”, stelt de acteur. “Maar ik heb hem ook leren kennen als een fascinerend karakter vol tegenstrijdigheden. Extreem ambitieus, geniaal en veeleisend, maar tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend en ontroerend oprecht. Zijn grilligheid is een geweldige bron voor een meeslepende serie.”

Het is nog onduidelijk wanneer de opnames van start gaan. In de autobiografie vertelt Van Basten onder meer over zijn jeugd en hoogtepunten uit zijn carrière, maar ook over dieptepunten zoals zijn veelbesproken enkel en financiële tegenslagen. Van het boek zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.