Voetbal4u.com

Champions League ‘Ajax kan makkie tegemoet zien in de Champions League’

Ajax speelt in de volgende ronde van de Champions League tegen FC Midtjylland. Volgens analist Rafael van der Vaart hebben de Amsterdammer weinig te vrezen van de Denen.

De oud-speler van beide ploegen zag Ajax de vorige keer met 1-2 winnen. “Dat was een verschrikkelijk slechte wedstrijd van Ajax en zelfs dan wint Mydtjylland níet. Dat geeft de verhoudingen aardig weer. Op deze manier kregen ze in Denemarken nog het gevoel dat ze een goede wedstrijd hadden gespeeld. Oké, ze kregen een paar kansjes, maar ik heb geen moment op het puntje van mijn stoel gezeten.”

“FC Mydtjylland heeft het in een tijdsbestek van twaalf minuten weggeven. Normaal gesproken moet Ajax die pot thuis met 4,5-0 kunnen winnen, ook al gaven te veel spelers niet thuis in de eerste wedstrijd. Promes komt vier, vijf keer in een één-tegen-één-situatie. Normaal gesproken komt daar een honderd procent kans uit, maar hij wist niet wat hij moest doen, leek het wel”, vervolgt Van der Vaart.

De kansen op overwintering in het miljardenbal schat ‘Raffie’ dan ook hoog in. “Ze zitten in één poule met Atalanta Bergamo en FC Mydtjylland, een prima loting. De eerste wedstrijd tegen Atalanta had Ajax gewoon moeten winnen, maar daar zou ik verder niet wakker van liggen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.