Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Dusan Tadic in de spits op Anfield, Blind centraal achterin’

Vanavond speelt Ajax op Anfield in de Champions League tegen Liverpool. En de verwachting is dat trainer Erik ten Hag zijn systeem dit keer niet gaan aanpassen. Het Algemeen Dagblad verwacht ‘gewoon’ een 4-2-3-1 formatie met Zakaria Labyad als nummer tien.

Het AD gaat er van uit dat de Amsterdammers met Braziliaanse vleugels aantreden op Anfield. David Neres en Antony zullen spits Dusan Tadic flankeren. Lassina Traoré is daardoor het kind van de rekening. Noussair Mazraoui, Daley Blind, Davy Klaassen en Ryan Gravenberch kunnen starten, zoals Ten Hag maandag op de persconferentie al aangaf.

Blind staat in het hart van de defensie naast Perr Schuurs. In de thuiswedstrijd tegen Liverpool (0-1) speelde de Oranje-international nog als controleur. Lisandro Martínez had toen ook een basisplaats, maar de Argentijn zit in Engeland op de bank.

Ajax heeft tegen The Reds een ‘flinke reddingsboei’ achter de hand. De Amsterdammers kunnen onbevangen voor de dag komen, aangezien een nederlaag niet fataal is. Een zege heeft als voordeel dat in de laatste groepswedstrijd tegen Atalanta Bergamo waarschijnlijk ook een remise volstaat.

De vermoedelijke opstellingen

Liverpool: Alisson; Williams, Matip, Fabinho, Robertson; Jones, Henderson, Wijnaldum; Jota, Firmino, Mané

Ajax: Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Klaassen, Gravenberch; Antony, Labyad, Neres; TadicLaat een reactie achter

Your email address will not be published.