Voetbal4u.com

Italië Zlatan tijdens coronavirus: ‘Ik gaf namen aan de muren’

Zlatan Ibrahimovic had een aantal maanden het coronavirus en miste daardoor een aantal duels voor Milan. Het bezorgde hem weinig fysieke klachten maar mentaal deed het hem wel wat.

In gesprek met Corriere della Sera blikt de momenteel aan zijn hamstring geblesseerde Zlatan terug op de periode aan het begin van dit seizoen. Na zijn quarantaine keerde Ibrahimovic nog ijzersterk terug met tien goals in zes competitieduels, waarmee hij AC Milan naar de koppositie schoot in de Serie A. Ook zonder Zlatan trok de Rossoneri de goede lijn door en is het winterkampioen in Italië. “Toen ik positief werd getest, was ik in het begin relatief ontspannen, bijna nieuwsgierig”, zegt Ibrahimovic. “Ik wilde wel eens meemaken wat het was.”

Het bleef bij lichte symptonen voor de aanvaller, die zijn quarantaine alleen moest doorbrengen omdat zijn vrouw en kinderen in Zweden wonen. “Ik had wat hoofdpijn en verloor mijn gevoel voor smaak. Ik raakte geïrriteerd dat ik de hele dag thuis moest zitten. Niets kunnen doen is verschrikkelijk. Op gegeven moment begon ik met het appartement te praten en gaf ik namen aan de muren. Dat zal wel iets mentaals zijn. Je observeert jezelf en maakt jezelf gek door te denken dat je allerlei ziektes hebt. Daar lijd je onder.”

Voor Ibrahimovic wordt het overigens een race tegen de klok om de hervatting in de Serie A te halen, nadat hij een terugslag kreeg in zijn herstel van een hamstringblessure. AC Milan gaat dan op bezoek bij Benevento en neemt het drie dagen later in een absolute kraker op tegen het Juventus van Cristiano Ronaldo. Milan heeft momenteel een voorsprong van tien punten op De Oude Dame, maar speelde wel een duel meer.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.