Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax-speler moet een meer aanvallendere rol krijgen’

Davy Klaassen begon uitstekend aan zijn tweede periode bij Ajax maar de laatste tijd zit de klad er een beetje in bij de middenvelder. Dat concludeert ook Freek Jansen, die de international ‘zoekende’ vindt.

Nadat Klaassen deze zomer werd weggekocht bij Werder Bremen, kende hij een vliegende start bij zijn oude jeugdliefde. Hij won direct de concurrentiestrijd op het middenvelder van Edson Álvarez en stelde ook zijn plekje in het Nederlands elftal weer veilig. De schwung is er de laatste tijd echter uit, lijkt he. “Klaassen speelde na zijn komst de eerste twee maanden heel veelzijdig, maar hij is nu een beetje zoekende”, zegt Jansen in de Pak Schaal Podcast.

De clubwatcher van Voetbal International komt met een oplossing. “Misschien moet je Klaassen op tien zetten. Dan heb je defensief wat meer zekerheid. Gravenberch speelt links controlerend, anders zou je kunnen denken aan Gravenberch naar rechts en Martínez daarnaast op die plek.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.