Voetbal4u.com

Eredivisie Schorsing Onana: “Die één jaar schorsing is eigenlijk de onderkant”

Herman Ram, de voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit is niet verrast met de schorsing die Andre Onana aan zijn broek heeft gekregen. Hij zegt namelijk dat hij nog veel langer geschorst had kunnen worden.

Volgens Ram heeft Ajax bij de UEFA al aan kunnen tonen dat Onana niet met opzet heeft gehandeld. Als het om een opzettelijke dopingovertreding zou gaan, zou het volgens hem vier jaar schorsing hebben opgeleverd. “Die één jaar schorsing is eigenlijk de onderkant waar de commissie normaal gesproken voor kan kiezen, dus ze hebben verzachtende omstandigheden gezien”, vertelt hij aan RTL.

Ram bevestigt dat het middel dat Onana heeft genomen niet per se prestatiebevorderend is. “De urine spoelt sneller uit het lichaam, en het drijft stoffen sneller af. Als je dat voor een dopingcontrole doet, dan kun je niet terughalen wat er is gebruikt.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.