Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Andre Onana gaat Ajax verlaten voor de bodemprijs’

Een groot drama voor Ajax en Andre Onana. De doelman mag een jaar niet spelen en trainen omdat hij een positieve dopingtest heeft afgelegd. De consequenties voor beide partijen zijn erg groot.

We weten nu al een tijdje dat Borussia Dortmund de belangrijke Ajacied wil hebben, maar volgens de Duitse roddelmedia gaat de werkgever van onder meer Jadon Sancho en Erling Haaland sowieso niet meer dan 10 miljoen euro betalen voor een goalie die een groot gedeelte van het aankomende seizoen moet missen.

Dat is een hard gelag voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, omdat de marktwaarde van Onana op liefst 36 miljoen euro wordt geschat. De verwachting was dat de Amsterdammers behoorlijk zouden cashen voor hun sluitpost, maar de schorsing en het contract van de Kat uit Kameroen, dat slechts doorloopt tot medio 2022, veranderen de zaak.

Ajax gaat het gesprek aan met Onana, zo liet algemeen directeur Edwin van der Sar onlangs al weten: “Dat hij een economische waarde vertegenwoordigt, is duidelijk. Hij staat op het lijstje van veel clubs. Dus dat is iets wat we gaan bespreken. Hoe het zit met zijn salaris? Ook dat gaan we bespreken.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.