Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Mohamed Ihattaren maakt een grote fout bij PSV’

Presentator Jack van Gelder heeft PSV-middenvelder Mohamed Ihattaren hard aangepakt. “Een heleboel mensen vonden hem een van de beste”, stelt Van Gelder na het bekerduel met Ajax in Paniekvoetbal.

“Ik vond hem helemáál niet goed. Men is al heel snel tevreden met Ihattaren. Als hij de bal aan de voet heeft aan de rechterkant, en hij draait met zijn linkervoetje naar binnen, dan zijn twee van de tien passes goed, en voor de rest stelt hij niks voor. Hij passeert helemaal niemand. Ik vind dat het groter wordt gemaakt dan het is.”

Van Gelder vindt dat Ihattaren meer kritiek moet incasseren. “Ik vind dat we Ihattaren met zijn allen véél te veel beschermen. Als we het hebben over veters vastmaken van… hij mag nog niet eens het lipje van de schoen beroeren van Ibrahim Afellay indertijd. Ook de snelheid van handelen, de snelheid van spelen. Ik zie niet dat hij, voordat hij de bal krijgt, weet naar wie hij hem gaat spelen. Hij heeft altijd twee aannames nodig.”

Jan van Halst deelt diens kritiek. “Ik erger me altijd aan spelers die zo goed kunnen voetballen, maar niet het maximale eruit halen. Wat dat betreft moet je Schmidt een pluim geven dat hij de strijd aan is gegaan aan het begin van het seizoen. Het is nu ook aan hem. De effectiviteit moet veel hoger zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.