Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax sluit werelddeal met verkoop van Quincy Promes’

Quincy Promes verruilt Ajax definitief voor een avontuur bij het Russische Spartak Moskou. En de Telegraaf spreekt van een werelddeal die de Amsterdammers hebben kortgesloten. Ze lopen namelijk geen risico meer wanneer hij veroordeeld zou gaan worden.

Ajax incasseert 8,5 miljoen euro voor Promes. Door variabelen kan dat bedrag oplopen tot 11 miljoen euro. Volgens De Telegraaf gaat het om ‘relatief eenvoudige bonussen’: Spartak moet de komende jaren Champions League-voetbal afdwingen en kampioen worden.

‘Nog belangrijker is echter dat het risico voor een veroordeling van Promes volledig bij Spartak Moskou ligt’, voegt de ochtendkrant eraan toe. ‘Hoewel niemand bij Ajax dat hardop zal zeggen, wilde de club Promes liever gisteren dan vandaag kwijt.’

De laatste weken passeerden verschillende transferconstructies rond Promes de revue, maar Ajax bleek standvastig: omdat het einde van de Russische transferperiode nadert, ging Spartak Moskou alsnog akkoord met de Amsterdamse eisen. Promes heeft in Rusland voor 3,5 jaar getekend.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.