Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Peter Bosz zou ideale bondscoach zijn, of trainer voor AZ of PSV’

Peter Bosz zit na zijn ontslag bij Bayer Leverkusen zonder baan. Analist Johan Derksen heeft wel een idee over hoe hij zijn loopbaan zou moeten gaan voortzetten.

“Het gaat nog weleens mis met Bosz. Ook bij Dortmund vroegtijdig eruit, maar aan de andere kant speelt hij altijd leuk voetbal”, begint Derksen bij Veronica Inside. “Hij was natuurlijk voor de KNVB de gedroomde bondscoach geweest, als opvolger van Koeman, maar hij zat toen vast. Hij zou voor PSV en AZ een uitermate goede trainer zijn.”

Het laatst zou zomaar eens kunnen gebeuren. Na het vertrek van Arne Slot bij AZ, nam Pascal Jansen de taken over als hoofdtrainer. Op dit volgend seizoen nog steeds zo is, is nog maar de vraag. “AZ zou een heel goede club voor Bosz zijn”, stelt Derksen. “En ik denk niet dat die Duitser een doorslaand succes wordt bij PSV, daar zou hij goed zijn, maar hij is ook de ideale bondscoach. Hij heeft namelijk wel een verhaal en hij kan de KNVB verkopen. Dat heeft hij allemaal mee.”

“Bij Ajax heeft hij bewezen dat het een goed boegbeeld is, een welbespraakt boegbeeld van een topclub, en dat zou hij ook voor een nationale bond kunnen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.