Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Marco van Ginkel kan een van de leiders van PSV zijn’

Roger Schmidt was gisteren op de persconferentie van PSV vol lof over zijn middenvelder Marco van Ginkel. “Hij is nu in een zeer goede conditie. Het was voor hem hard werken en de medische staf heeft ook goed werk verricht”, aldus Schmidt.

“Het was natuurlijk niet makkelijk. Hij heeft lange tijd niet gespeeld en ook lange tijd geen groepstrainingen gehad. Nu heeft hij geen problemen meer. Hij traint nu al een paar maanden volledig met de groep. Hij heeft nog niet veel gespeeld, maar als hij speelt zie je hem nu steeds beter worden. Hij is nu klaar om de wedstrijden te gebruiken om zijn kwaliteiten te laten zien.”

Volgens de trainer staat het vast dat Van Ginkel een uitstekende speler is. “Iedereen weet dat. Jullie zelfs beter dan ik, omdat jullie hem ook zagen spelen toen hij met PSV titels won”, zo gaf hij aan. “Met zijn personaliteit kan hij ook een van de leiders van de ploeg zijn. Hij kan invloed hebben op de tactiek en de organisatie, dus daarom wil ik hem ook speeltijd geven om verder te ontwikkelen. Op een gegeven moment kun je je niet meer ontwikkelen met alleen maar trainen. Hij mag niet meer voor Jong PSV spelen, dus we moeten hem verder opbouwen in onze wedstrijden. Hij verdiende het ook om te spelen en heeft het vorige week goed gedaan.”

Schmidt gaf aan dat Van Ginkel inmiddels klaar is voor een basisplaats bij PSV. “Maar ik heb 19 veldspelers en er kunnen er maar 10 spelen. Alle spelers hebben concurrentie. Als de spelers het goed doen en in een goed ritme zitten, is het lastig om daar tussen te komen”, zei hij daarover. “Natuurlijk willen we winnen en willen we op de tweede plaats eindigen, dat is nu op dit moment het belangrijkste. Maar ik wil de laatste wedstrijden ook gebruiken om sommige spelers te laten spelen die nog niet zoveel hebben gespeeld als dat ze verdiend hebben.”

Van Ginkel kan voor volgend seizoen ook een optie zijn voor PSV. “Daar zullen we het nog over moeten hebben”, reageerde hij daarop. “Het was een lange weg om hem weer terug te krijgen. Het ligt natuurlijk ook aan zijn situatie en wat de plannen zijn van Chelsea. Hij wordt nu gehuurd van Chelsea. Het is nog niet helemaal duidelijk, maar voor nu is het belangrijkste om gewoon te spelen. Daarna kunnen we gaan nadenken over het komende seizoen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.