Voetbal4u.com

Eredivisie Matthijs de Ligt gaat zich toch wél laten vaccineren

Matthijs de Ligt was één van de meest besproken Oranje-spelers omdat hij geen vaccin had genomen tegen corona. De oud-Ajacied is echter géén tegenstander van het laten inenten en komt op Twitter terug op zijn eerdere antwoord. De international gaat wel degelijk een coronavaccin nemen en dat is behoorlijk anders dan zijn eerdere uitingen.

De Ligt schrijft op het sociale medium dat hij zich niet helder uitgelaten heeft tegenover ESPN in het desbetreffende interview met zijn antwoord op de vraag of hij een coronavaccinatie had genomen. De speler van Juventus die eerder dit seizoen al met corona kampte, gaf geen duidelijkheid en liet blijken met zijn antwoord dat het niet verplicht was en hij mede om die reden geen prik had laten zetten. Dat laatste was in elk geval wél doorgekomen en verspreidde zich als een lopend vuurtje door Nederland.

“Ik vind dat je baas moet zijn over je eigen lichaam”, zei hij onder andere voor de camera over de mogelijkheid tot vaccinatie. Daarmee was hij naar eigen zeggen niet duidelijk genoeg, want op Twitter schrijft De Ligt dat hij absoluut voorstander is van de coronavaccinaties. ‘En ik zal deze snel mogelijk proberen te nemen’, stelt de international, die daarmee een U-turn wat zijn standpunt betreft.

Dat is in elk geval een zeer opmerkelijke move, want als hij zich na de periode bij het Nederlands elftal zou willen laten vaccineren, dan had hij dát ook kunnen vertellen voor de camera’s. Omdat hij redelijk recentelijk een corona-besmetting heeft gehad, is hij om die reden nog redelijk goed beschermd met anti-stoffen. Over zijn besluit was desondanks op social media en in de media ontzettend veel te doen: het kan ook zijn dat hij om die reden alsnog van standpunt geswitcht is.

De Ligt is zeker niet de enige international die geen vaccin genomen heeft. Van Weghorst is het algemeen bekend dat hij geen coronavaccin zal nemen, maar ook rondom Memphis Depay is nog onduidelijkheid over het wel of niet nemen van een prik. Voor de spelers die later aansluiten, onder wie Frenkie de Jong en Nathan Aké, is geen mogelijkheid meer om zich te laten vaccineren bij het Nederlands elftal. Dit omdat anders de voorbereiding qua oefenwedstrijden mogelijk in gevaar kan komen, zo legde bondscoach Frank de Boer eerder uit.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.