Voetbal4u.com

Italië Italie naar de volgende ronde, goed nieuws voor Oranje

Italie heeft zich gisteren als eerste land weten te plaatsen voor de volgende ronde van het EK. Tegen Zwitserland wonnen ze met maar liefst 3-0. In de vorige wedstrijd wisten de Italianen ook al met 3-0 te winnen. Toen was Turkije het haasje.

Een goede opening vanaf eigen helft van Locatelli zorgde ervoor dat Domenico Berardi zijn actie kon inzetten. Hij haalde de achterlijn en legde de bal vervolgens terug op de man die de aanval inleidde: Locatelli dus. Na een sprint van een meter of zestig had hij de bal uiteindelijk voor het intikken. Een heerlijke goal! Het was een dikverdiende voorsprong voor de Italianen die al de gehele wedstrijd de boventoon voerden.

De tandem Spinazzola – Insigne testte constant over de linkerflank eveneens de Zwitserse verdediging. Deze Italiaanse druk ging ook in de tweede helft door, alhoewel Zwitserland in de openingsfase wel naarstig op zoek was naar de gelijkmaker. Desalniettemin gebeurde het tegenovergestelde. Locatelli verdriedubbelde in één avond zijn aantal interlanddoelpunten, nadat hij de trekker maar eens overhaalde van buiten de zestien. De bal ging tussen het centrale duo van Zwitserland door en eindigde keurig in de hoek linksonder, waardoor de 2-0 op het scorebord verscheen.

Met de verdubbelde voorsprong op zak zat de overwinning ook al zo goed als zeker in de tas. Invaller Steven Zuber had na iets meer dan een uur spelen nog wel de aansluitingstreffer op zijn schoenen, maar stuitte tweemaal op Gianluigi Donnarumma. Bij vlagen werden de Zwitsers nog wel even gevaarlijk, maar telkens zat er een Italiaans been tussen om te voorkomen dat de spanning in de wedstrijd werd vergroot. De 2-0 stand bleef lang ongewijzigd, mede dankzij twee missers van Immobile, maar vlak voor tijd passeerde de spits toch doelman Yann Sommer en bepaalde de eindstand op 3-0. Heel indrukwekkend: twee zeges met 3-0 op rij, de laatste tegengoal is dertig doelpunten geleden en de laatste nederlaag dateert al sinds 2018.

Voor het Nederlands elftal is het goed nieuws, omdat Zwitserland momenteel als nummer drie in Groep A geen punten heeft gepakt. Als de nummer drie uit Groep A met heel weinig punten eindigt en zich niet plaatst bij de beste vier nummers drie op het EK, ontloopt Oranje – mits het zelf groepswinnaar wordt – de nummer drie uit de poule des doods met onder andere Frankrijk, Duitsland en Portugal. Bij een remise tussen Turkije en Zwitserland op de laatste speeldag is dat scenario zeer waarschijnlijk. Mocht Oranje tweede worden, dan is het slecht nieuws: want dan wacht een ontmoeting met de nummer één uit Groep A en dat is zeer vermoedelijk Italië.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.