Voetbal4u.com

Peter R. De Vries vecht nog altijd voor zijn leven

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

Misdaadjournalist Peter R. de Vries vecht nog altijd voor zijn leven. Hij werd gisterenavond neergeschoten in Amsterdam en ligt zwaargewond in het ziekenhuis. RTL-zenderbaas Peter van der Vorst kwam vanavond met een update.

Ook bij hem kwam het nieuws logischerwijs hard aan, vertelt Van der Vorst in RTL Boulevard. “Een stomp in je maag krijg je op dat moment. Je denkt: nee, dit is het nachtmerriescenario dat we nooit willen meemaken. Ik ben toen direct in de auto gesprongen naar de studio. Daar trof ik iedereen ontredderd aan. In shock, letterlijk. Het is een ontzettend traumatische gebeurtenis voor iedereen die hier getuige van is geweest.”

Hij noemt De Vries ‘een heel dierbare collega’. “Maar ook voor mij persoonlijk. Ik ben zeer op hem gesteld. Het is een hele lieve, warme en grappige man. Veel mensen realiseren zich dat niet als ze hem op televisie zien. Maar hij is zeer betrokken bij alles wat er in iemands leven gebeurt. Als er een drama in iemands leven gebeurde dan was Peter een van de eersten die een appje stuurde of van hem zich horen. Het doet daarom misschien wel extra pijn dat hem dit nu overkomt en dat hij nu nog steeds aan vechten is voor zijn leven.”

Tot slot betitelt Van der Vorst hem als ‘één van de beste journalisten van Nederland’. “Heldhaftig, doortastend, hij wil de onderste steen boven. Hij staat voor het vrije woord, voor onafhankelijke journalistiek. Hij is degene die dat altijd heeft uitgedragen. Ik ben er ook trots op dat Peter aan ons verbonden is. We bidden met zijn allen voor een wonder.”

Er zijn reeds twee verdachten opgepakt: een 35-jarige Pool en een 21-jarige Rotterdammers.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *