Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax profiteert mee van transfersom Donyell Malen’

De kans is groot dat Donyell Malen deze zomer de overstap maakt naar Borussia Dortmund. Er moet alleen nog een akkoord worden bereikt over de transfersom voor de jonge aanvaller. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De Duitse club wil snel zaken doen met PSV, dat hoog in de boom zit en zijn kans schoon ziet om flink te cashen. Voor PSV lijkt meer in het vat te zitten dan de eerder genoemde bedragen van ongeveer 28 miljoen euro.

Het geld dat PSV krijgt voor Malen belandt echter niet volledig in de Eindhovense kas. Een deel gaat naar zaakwaarnemer Mino Raiola. En daarnaast krijgt Ajax anderhalf procent van elke transfersom voor Malen. Ook Arsenal incasseert een procent. Dat heeft te maken met de opleidingsvergoedingen: Malen speelde bij beide clubs.

Maar mochten PSV en Dortmund er niet in slagen om voor donderdag een akkoord te bereiken, dan zal Malen aan moeten sluiten bij de selectie van trainer Roger Schmidt.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.