Voetbal4u.com

Rotterdam doet mogelijk aangifte wegens Steven Berghuis

Monument Valley BIZAR! 50X JE INZET TERUG ALS ORANJE ZONDAG WINT VAN POLEN!

De Gemeente Rotterdam gaat mogelijk aangifte doen vanwege de anitsemistische muurschuldering in de buurt Crooswijk. Steven Berghuis was hierop te zien als jood ten tijden van de Holocaust. Deze is meteen verwijderd. Normaal gaan hier enkele dagen overheen, maar nu werd er gelijk actie ondernomen.

Een woordvoerder van Stadsbeheer vertelt aan het Algemeen Dagblad: “Dit was zo schokkend en discriminerend dat we hem direct hebben weggehaald. Een speciaal team staat hiervoor 24 uur per dag paraat. Tekeningen die niet zo erg zijn, worden binnen drie dagen verwijderd. Maar dit moest gelijk weg. Dat was duidelijk.”

De krant zelf voegt hieraan toe: “De gemeente overlegt met directie Veilig en de politie over het doen van aangifte. Maandag wordt hierover meer bekend. Als er aangifte wordt gedaan, gaat het Openbaar Ministerie de zaak onderzoeken. Een woordvoerder van het OM laat weten nu nog geen uitspraken over de zaak te kunnen doen.”

Feyenoord noemt de schildering ‘verschrikkelijk en walgelijk’. Woordvoerder Raymond Salomon zegt: “Dit moet echt stoppen. Deze figuren doen het erom. Ze willen de aandacht trekken op een wanstaltige manier. Wij nemen hier op alle mogelijke manieren afstand van.” VVD-Tweede Kamerlid Ulysse Ellian schreef eerder op Twitter: “Misselijkmakend dit. Joden werden gedeporteerd, ze liepen niet weg zeg ik tegen de idioten zonder historisch besef die deze graffiti gemaakt hebben.” VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans gaf hem bijval: “Walgelijk. Echt walgelijk. Geen andere woorden voor.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *