Voetbal4u.com

Hoofdnieuws ‘Louis van Gaal gaat ander Oranje-middenveld opstellen’

De nieuwe bondscoach Louis van Gaal heeft weinig tijd om zijn ideale Oranje samen te stellen en is dus druk aan de gang. Volgens het Algemeen Dagblad gaat vooral de invulling van het middenveld interessant worden.

Het AD schrijft: “Bilbao – Barcelona wordt morgenavond ook met extra aandacht bekeken door de nieuwe bondscoach. Louis van Gaal is bezig om zijn start met Oranje voor te bereiden en De Jong krijgt ook bij hem straks een sleutelrol. Als middenvelder en vormgever centraal voor de defensie. Waarbij het ervan afhangt of Oranje met één of met twee centrale middenvelders speelt.”

“Op het EK bleek dat Oranje creativiteit miste in een middenrif met alleen De Jong naast een breker (Marten de Roon) en een loper (Georginio Wijnaldum)”, weet de krant. “Van Gaal kiest als trainer altijd voor drie à vier creatieve spelers in zijn teams, zo leert de geschiedenis. Hij zou kunnen gaan voor Ryan Gravenberch in een trio met Wijnaldum en De Jong. Zoals ook PSV’er Davy Pröpper op termijn een interessante speler kan zijn.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.