Voetbal4u.com

Italië Ibra: ‘Of ik de Ballon d’Or mis? Nee, de Ballon d’Or mist mij’

Zlatan speelde dit seizoen nog geen minuut voor AC Milan vanwege blessureleed maar de 39-jarige spits is nog altijd een fenomeen. Vorig seizoen maakte hij in negentien duels in de Serie A vijftien goals en gaf hij twee assists. Deze zomer werd hij nog in verband gebracht met een avontuur in de Premier League en volgens de Zweed zelf had hij dat nog wel aangekund.

In gesprek met France Football spreekt hij over de Ballon d’Or, de prijs voor de beste voetballer van de wereld, die ontbreekt in de prijzenkast van Ibrahimovic. “Of ik de Ballon d’Or mis? Nee, de Ballon d’Or mist mij.” Daarmee doelt hij op het feit dat hij nog altijd denkt bij de beste spelers van de wereld te horen. “Of ik even goed ben als Lionel Messi en Cristiano Roanldo? Qua intrinsieke kwaliteiten ben ik niets minder dan zij.”

Ibrahimovic gaf eerder aan halverwege september weer volledig terug te zijn bij AC Milan. Hij is hersteld van een knieblessure en traint inmiddels weer volledig met de groep mee. In oktober wordt de Zweedse spits alweer veertig, maar hij hoopt nog altijd met de beste spelers van de competitie mee te kunnen. Met clubs als FC Barcelona, Inter, Juventus, Paris Saint-Germain en Manchester United is zijn voetbal-CV in ieder geval al zeer imposant.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.