Voetbal4u.com

Frankrijk ‘Lionel Messi maakt Paris Saint-Germain zwakker’

PSG speelde gisteren een uitwedstrijd tegen Club Brugge en kwam niet verder dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel.De Parijzenaren willen al jaren de cup met de grote oren in ontvangst nemen, maar verder dan de finale kwam de club nog niet.

PSG haalde dit seizoen grote namen zoals Georginio Wijnaldum (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid) en Lionel Messi (FC Barcelona) op. Vooral de transfer van Messi was spectaculair, maar de komst van de Argentijnse sterspeler maakt het team niet per sé sterker. Ten minste, dat stelt Michael Owen.

Volgens de voormalig topspits van onder andere Newcastle United, Liverpool en Real Madrid is kritisch op het trio voorin. “Messi, Neymar en Mbappé zijn individueel gezien topspelers. Als je ze met elkaar laat spelen, maken ze elkaar alleen maar zwakker.”

Volgens Owen ligt het grootste probleem bij het arbeidsvermogen van het trio: “Neymar doet nog wel defensief werk, maar Mbappé is misschien nog te jong om dat inzicht te hebben.” Volgens Owen is Messi gehaald om de Champions League eindelijk een keer binnen te slepen, maar heeft PSG vooral door andere aankopen een kans op de eindoverwinning in het Miljardenbal. “Aankopen zoals Gianluigi Donnarumma, Archaf Hakimi en Sergio Ramos geven PSG een betere kans op de eindoverwinning dan de transfer van Messi.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.