Voetbal4u.com

Eredivisie Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech klaar met bondscoach

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zullen voorlopig niet spelen voor Marokko. Dat bleek dinsdagavond nog maar eens uit de woorden van Mazraoui. De Ajax-back gaf aan dat de bal voorlopig bij bondscoach Vahid Halilhodzic ligt, die het tweetal vermoedelijk vooralsnog niet terug wil zien.

“Het is een moeilijke kwestie”, begon Mazraoui, die zich vervolgens kon vinden in de omschrijving van ESPN-verslaggever Jan-Joost van Gangelen. “Volgens mij kunnen jullie helemaal niet met die man door één deur en zolang hij er is hebben jullie een groot probleem”, stelde hij, waarop de Ajacied bevestigend antwoordde. “Zo simpel is het eigenlijk. De bondscoach wil ons liever niet hebben. Dan ben ik daar niet moeilijk in: graag of niet.”

Toch baalt de Marokkaan wel van de situatie. “Het is niet lekker. Je wil voor je land spelen, voor de supporters daar. Als dat niet gebeurt door een keuze van de coach en ik krijg geen duidelijkheid over waarom die keuze is gemaakt, dan moet ik op een gegeven moment ook mijn schouders ophalen. Wat moet ik hiermee?”

Mazraoui staat dus niet alleen in de situatie; ook Ziyech ligt in de clinch met Halilhodzic. Eerder deze week berichtten Marokkaanse media dat de voormalig Ajacied en huidig Chelsea-speler voorlopig niet terug zal keren, wat dus ook voor zijn landgenoot bij Ajax geldt. Mazraoui vertelde met Ziyech geen contact te hebben gehad over de kwestie. Daarbij gaf hij ook aan ervoor open te staan als de bondscoach besluit de twee weer in de armen te sluiten.Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *