Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Als ik mezelf met iemand moet vergelijken, dan is dat met Marco van Basten’

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

De Poolse scherpschutter Robert Lewandowski vindt dat hij op Marco van Basten lijkt. Hij krijgt dit regelmatig van andere te horen en kan zichzelf hierin wel vinden.

Lewandowski is al jarenlang topscorer van Der Rekordmeister en werd door de FIFA in 2020 tot beste speler van het seizoen gekozen. Het afgelopen seizoen verdiende hij de Gouden Schoen als topscorer van Europa en ter ere daarvan werd hij geïnterviewd door Kicker, dat de Pool naar een spits van weleer vroeg waarmee hij zichzelf vergelijkt. “Sommige ex-profs hebben me verteld dat het moeilijk is om te vergelijken, maar dat ik op Van Basten lijk”, vertelt hij.

Daar kan de doelpuntenmachine uit Warschau zich wel in vinden. “Het zit hem in de manier van bewegen en de loopstijl. Van Basten was een geweldige spits en als ik mezelf moet vergelijken met iemand, dan zou dat wel met hem zijn. Dat ik net als hij ook meeverdedig? In het moderne voetbal moet je dat ook doen. Ik wil geen spits zijn die voorin blijft hangen en op ballen wacht. Ik wil moeiteloos in elk systeem mee kunnen spelen.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *