Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Italiaanse media zijn vol lof over Matthijs de Ligt

Juventus won gisteren met 2-3 op bezoek bij Spezia. Matthijs de Ligt was verantwoordelijk voor de winnende treffer. En de mandekker staat er goed op in Italie.

In Italië zijn de kranten lovend over het optreden van De Ligt. Volgens Tuttosport heeft De Ligt een belangrijke overeenkomst met de andere doelpuntenmakers. ”Uitgerekend Moise Kean, Federico Chiesa en De Ligt scoorden, de jonge spelers over wie Massimiliano Allegri leek te twijfelen’, was te lezen boven de kop ‘Max, heb je dit gezien?’

La Repubblica heeft wel een kritische kanttekening: ‘Bij de 2-1 stond De Ligt niet goed gepositioneerd stond. Met zijn goal nam hij revanche, maar al met al was het verre van perfect.’ De Italiaanse divisie van Europsport lichtte vooral de vastberadenheid van de Oranje-international uit.

Volgens La Gazetta Dello Sport kan het doelpunt van De Ligt een keerpunt zijn voor Juventus, dat nog een paar overwinningen nodig heeft om de aansluiting met de Italiaanse (sub)top weer te vinden. ‘Nog altijd heeft Juventus slechts vijf punten, maar deze overwinning kan zomaar een keerpunt betekenen.’Laat een reactie achter

Your email address will not be published.