Voetbal4u.com

Hoofdnieuws Kylian Mbappe: ‘Ik heb PSG gevraagd of ik mocht vertrekken’

De Franse superster Kylian Mbappe heeft deze zomer een transferverzoek ingediend bij zijn club Paris Saint-Germain. Real Madrid toonde verregaande belangstelling voor hem maar tot een overgang kwam het uiteindelijk niet.

“Ik heb gevraagd of ik mocht vertrekkken, want vanaf het moment dat ik mijn contract niet wilde verlengen, wilde ik dat de club een transfersom aan mij zou overhouden om een geschikte vervanger te halen”, aldus Mbappé in gesprek met RMC Sport. “De club heeft me veel gebracht en ik ben hier altijd gelukkig geweest. Dat ben ik nog steeds. Ik heb mijn vertrekwens vroeg bekend gemaakt zodat de club daarop kon anticiperen. Ik wilde het op een volwassen manier afhandelen en dat er een goede deal zou worden gesloten. Ik zei ook: als jullie niet willen dat ik vertrek, dan blijf ik.”

Mbappé beschikt bij PSG over een aflopend contract, waardoor hij komende zomer transfervrij is. “Men zegt dat ik zes of zeven contractaanbiedingen heb afgewezen en dat ik niet meer met Leonardo (technisch directeur, red.) wil praten, maar dat is absoluut niet waar. Mij is verteld: nu praat je met de clubpresident, want Leonardo slaagt er niet in om met jou een oplossing te vinden”, vervolgt Mbappé. “Het is niet aan mij om te oordelen, maar mijn standpunt is duidelijk. Ik heb gezegd dat ik wilde vertrekken en dat heb ik tijdig aangekondigd. Ik heb het niet gewaardeerd dat men zei dat ik heb gewacht tot de laatste week van augustus, want ik heb eind juli al gezegd dat ik wilde vertrekken.”

Aan het einde van de zomerse transferperiode leek Mbappé de overstap naar Real Madrid te maken. De club uit de Spaanse hoofdstad deed meerdere pogingen om de Franse aanvaller in te lijven. Zelfs een bod van 200 miljoen euro (inclusief bonussen) was niet genoeg om Mbappé los te weken bij PSG.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.