Voetbal4u.com

Spanje Frenkie de Jong: ‘Ik ben geen Lionel Messi’

UNIBET! GEEFT €5.000.000 WEG ALS NEDERLAND HET WK WINT! KLIK HIER!

Frenkie de Jong zal blij zijn even bij Oranje te zijn en zo even af te zijn van de crisis bij zijn club Barcelona. Maar ook in Nederland ontkomt hij er niet aan. Ook de Nederlandse pers wil er alles over weten.

De Jong maakte tegenover het Algemeen Dagblad duidelijk zich nog geen zorgen te maken. “Het komt wel goed”, begon hij. “Het is niet zo erg als het lijkt. Ik denk dat we er zo weer uit kunnen zijn.” Wel moest hij erkennen dat het nog niet gaat zoals gewenst. “De resultaten zijn niet goed, daar kan niemand omheen. Er hangt een negatief sentiment rond de club, dat is duidelijk. Dat is ook logisch, als bij Barcelona de resultaten niet goed zijn.”

“Maar ik zit niet in de put ofzo”, vervolgde hij. “Elke club die meer dan de helft van de aanvallers niet beschikbaar heeft, krijgt het lastig”, doelde hij op de blessures van Sergio Agüero, Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite en tot voor kort ook Ansu Fati. “Als die spelers straks terug zijn, wordt het echt anders. Maar dan nog, tegen Cadiz en Granada (1-1 en 0-0, red.) moet FC Barcelona gewoon winnen.”

De Jong snapt dat hijzelf met het vertrek van Lionel Messi een van de spelers is die dit Barcelona moet dragen. “Maar ik ben geen Messi, de beste speler ooit. Ik weet niet of je mij moet beoordelen op het aantal doelpunten of assists. Ik denk wel dat ik het elftal meer op sleeptouw moet nemen. In de competitie staan we nog altijd qua punten in de buurt van Real Madrid en Atlético Madrid. Er is nog niets verloren. In de Champions League ook niet, al moeten we de eerstvolgende wedstrijd (tegen Dinamo Kiev, red.) hoe dan ook winnen.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *