Voetbal4u.com

Eredivisie Louis van Gaal: ‘We zouden Noa Lang weleens nodig kunnen hebben’

Bondscoach Louis van Gaal denkt dat Noa Lang wel eens belangrijk zou kunnen worden de komende interlands tegen Letland en Gibraltar. Mogelijk krijgt de 22-jarige aanvaller vrijdag tegen Letland zijn eerste speelminuten.

Lang maakt voor het eerst deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. Mark Flekken is de andere nieuweling in de Oranje-groep. Tijdens de persbijeenkomst richting het duel met Letland werd Van Gaal gevraagd wat voor indruk het tweetal maakt. “Zij bevestigen wat wij denken. We hebben ze laten komen om ze te leren kennen”, begon Van Gaal.

“Noa Lang is een creatieve speler, die kunnen we weleens nodig hebben tegen dit soort tegenstanders”, doelde Van Gaal niet alleen op Letland, maar ook op Gibraltar. Oranje treft de voetbaldwerg maandag in De Kuip. De bondscoach wilde een opmerking van journalist Pascal Kamperman (‘de kans is groot dat hij gaat spelen’) niet bevestigen. “Dat zeg jij weer, dat heb ik niet gezegd. Het zou kunnen”, aldus de bondscoach.

Van Gaal kan tegen Letland geen beroep doen Georginio Wijnaldum, die geschorst is. Verder is zijn selectie ‘tot nu toe’ fit, al hield de bondscoach wel een slag om de arm. “Deze groep traint echt tot het gaatje, dat is het fantastische van deze groep. Of iedereen fit is? We moeten het afwachten hè.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.