Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Tribuneklant Nathan Aké stapte na twee interlands naar Van Gaal’

Nathan Ake was de afgelopen interlandperiode opgeroepen door Louis van Gaal maar aan speelminuten kwam de mandekker niet. Hij zat tegen Letland en Gibraltar op de tribune en is daar zeer ontevreden over. Daarop is de linkspoot naar de bondscoach gestapt.

Als Van Gaal van tevoren had geweten dat hij Aké niet zou gebruiken, was de verdediger van Manchester City liever naar zijn familie gegaan. De vader van Aké is namelijk recent overleden en door het overvolle speelschema in Engeland is er weinig tijd om met zijn familie te zijn. Daarvoor zou zo’n interlandperiode gebruikt kunnen worden, maar door de oproep voor Oranje lukte dat niet.

Van Gaal besloot echter om in beide wedstrijden geen beroep te doen op Aké, die tweemaal op de tribune werd geposteerd. Volgens Valentijn Driessen schoot dat in het verkeerde keelgat bij Aké en heeft hij Van Gaal gezegd dat hij dan liever naar zijn moeder en broer was gegaan, juist vanwege wat hij meegemaakt had de laatste tijd. Hoe de bondscoach reageerde, is niet bekend, zo vertelde de journalist tijdens het tv-programma Veronica Inside.

Volgens Driessen had Van Gaal zo’n overweging zelf ook wel kunnen maken. “Hij is van het totale mensprincipe, maar dat betstaat nu opeens niet meer”, foeterde hij. “Aké is nu echt voor Jan Lul bij het Nederlands elftal geweest.” Tegen Noorwegen en Montenegro zat de voormalig Feyenoorder nog wel bij de wedstrijdselecties van Van Gaal, al kwam het ook in die interlandperiode nog niet tot een officiële interland onder de coach.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.