Voetbal4u.com

Duitsland Erling Haaland waarschuwt Ajax voor komende week

In aanloop naar het CL-duel met Ajax heeft Borussia Dortmund met 3-1 gewonnen van FSV Mainz. Voorafgaan aan de wedstrijd had de media het over de vele blessuregevallen bij de Duitse grootmacht maar in de prakttijk viel dat hartstikke mee.

Haaland is helemaal hersteld van de blessure die hem de voorbije wedstrijden aan de kant hield en ook Gregor Kobel, Thomas Meunier, Mats Hummels, Emre Can en Manuel Akanji verschenen gewoon aan de aftrap. Datzelfde gold voor Donyell Malen, die afgelopen maandag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-6) als invaller trefzeker was.

Het duurde niet lang voordat het publiek in het Signal Iduna Park voor het eerst opveerde. Een voorzet van Thomas Meunier werd niet adequaat weggewerkt door de defensie van Mainz, wat door Marco Reus werd afgestraft. Het tweede doelpunt van de wedstrijd viel tien minuten na rust. Na een handsbal mocht Haaland vanaf elf meter aanleggen en dat buitenkansje liet hij niet onbenut. Met alweer zijn achtste competitiedoelpunt van het seizoen leek hij ervoor te zorgen dat Dortmund met het oog op de ontmoeting met Ajax de wedstrijd rustig kon uitspelen. In de slotfase werd het echter toch nog spannend toen Jonathan Burkardt namens Mainz de aansluitingstreffer maakte. De gelijkmaker bleef Dortmund bespaard. Diep in blessuretijd viel zelfs de 3-1, die op naam kwam van Haaland.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.