Voetbal4u.com

Eredivisie Jaap Stam staat open voor club uit Nederland

Jaap Stam is na zijn ontslag bij het Amerikaanse FC Cincinnati clubloos. Hij zou snel weer aan de bak willen bij een nieuwe club maar dan niet als assistent.

“Ik heb ambities en wil graag werken bij een club waar mensen hetzelfde idee hebben als ik”, zegt Stam. “Ik weet dat ik het kan, maar uiteindelijk ben ik ook afhankelijk van verschillende factoren.”

De laatste twee klussen van Stam waren geen succes: FC Cincinnati wist hij niet uit de onderste regionen van de Major League Soccer te loodsen, terwijl het binnen enkele maanden klaar was bij Feyenoord. Stam staat nu ‘in principe open voor alles’. “In Nederland, maar ook in het buitenland. Maar het gezin is belangrijk, dus alles moet goed geregeld zijn als we naar het buitenland gaan.”

Stam wil alleen hoofdtrainer zijn. “Ik zie mezelf niet meer zo snel als assistent werken. Ik ben al enige jaren als hoofdtrainer aan de gang en wil gewoon mijn eigen beslissingen nemen. Dat kan niet als je assistent bent. Dit ligt me prima.”

In de luwte bij een Europese topclub werken, hoeft van de voormalige topverdediger ook niet. “Ik weet van mezelf dat ik het kan. Ik voel me daar absoluut niet te groot voor, maar het hoofdtrainerschap ligt me prima.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.