Voetbal4u.com

Eredivisie Amnesty haalt uit naar Ronald de Boer: ‘Blijkbaar leest hij die niet’

De organisatie Amnesty International heeft kritiek geuit om Qatar-ambassadeur Ronald de Boer. Hij verdedigt het land vaak en dan vooral in de media. Dat was eerder de reden dat ESPN al gedeeltelijk brak met de analist en opnieuw is er kritiek aan zijn adres.

Aanleiding is het feit dat David Beckham is toegetreden tot het korps van ambassadeurs, waar De Boer al jarenlang trouw aan is. De tweelingbroer heeft in het verleden in Qatar gespeeld, een land waar volgens diverse rapporten wel tot vijftienduizend mensen zijn overleden bij de bouw van de stadions voor het WK in 2022. Volgens Amnesty International zijn dat cijfers die De Boer gewoon kan weten, ondanks dat hij daar over zwijgt.

“Trouw sturen we hem sindsdien onze rapporten, zoals laatst nog over de hittestress waaronder de werknemers massaal gebukt gaan. Maar blijkbaar leest hij de rapporten niet of wil hij ze niet lezen”, stelt Ruud Bosgraaf van de organisatie tegenover het Algemeen Dagblad. Amnesty benadrukt dat het geen moeite heeft met mensen die zich inzetten voor het WK in Qatar en dat daar mogelijk geld mee verdiend wordt.

“We hebben er wél moeite mee wanneer zij niet het echte verhaal vertellen”, aldus Bosgraaf. “Spreek je uit, laat het ware geluid horen aan de wereld; dát is waar wij op hopen. Als bekende naam kun je echt het verschil maken. Wij zeggen echt niet dat het WK in Qatar niet door mag gaan. Wel belangrijk is dat invloedrijke mannen als Beckham en De Boer zich geen zand in de ogen laten strooien.”

Volgens Bosgraaf is het belangrijk dat de ambassadeurs geen zand in de ogen gooien van de rest van de wereld, maar juist het eerlijke verhaal vertellen voor een realistisch beeld. Overigens is Xavi, die wordt gelinkt aan de trainerspositie bij FC Barcelona, ook een groot ambassadeur van Qatar.Laat een reactie achter

Your email address will not be published.