Voetbal4u.com

Eredivisie ‘Ajax en PSV kampen met hetzelfde probleem’

Volgens Trouw-journalist John Graat hebben Ajax en PSV hetzelfde probleem. In zijn visie staat er namelijk bij beide clubs een zwakke doelman in de goal. Ajax verwelkomde André Onana weer op het trainingsveld van de A-selectie, maar het wordt maar de vraag of de keeper het Amsterdamse doel nog een keer gaat verdedigen.

Het is dus de vraag: wordt het Onana of Pasveer? Graat: “Dat wordt een netelige kwestie. Niet woensdag al, uit tegen Borussia Dortmund, maar voor daarna. Onana traint weer mee met de selectie van coach Erik ten Hag. Zijn dopingschorsing zit er vanaf donderdag op. Onana kwam deze zomer in conflict met de clubleiding, omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen en zich vanaf medio 2022 al aan Internazionale zou hebben verbonden. Ajax zag het als stank voor dank. Maar toen Maarten Stekelenburg voor de rest van het seizoen uitviel, telde Ten Hag zijn knopen. Onana is ‘in het belang van Ajax’ weer in genade aangenomen.”

Bij PSV staat doelman Joel Drommel de afgelopen weken te schutteren in het doel. De Eindhovenaren krijgen veel tegendoelpunten: ook tegen FC Twente was het twee keer vissen voor Drommel. Volgens Graat is de doelman niet alleen op de lijn niet goed genoeg op dit moment. “Tegen zijn oude club straalde hij zaterdag weer veel onzekerheid uit. PSV had hem deze zomer onder meer van Twente overgenomen vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook op dat vlak gaat het al weken niet goed. Met zijn uittrappen zorgde hij zaterdag constant voor onrust en balverlies.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.