Voetbal4u.com

‘Erik ten Hag hoopt op strijd tussen Pasveer en Onana’

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat Andre Onana het moeilijk gaat maken voor Remko Pasveer in de goal bij de Amsterdammers. Op dit moment doet Pasveer het prima en is er dan ook geen reden om het te wisselen. Maar de Kameroener krijgt wel weer een kans bij de A-selectie van de trainer, die daarmee voor het beste team kiest.

Tijdens de persconferentie na de remise tegen Heracles Almelo werd Ten Hag gevraagd naar de beslissing om Onana toch weer een kans te geven, ondanks dat hij zijn contract niet wil verlengen. “Andre sluit aan, maar op dit moment is Remko onze eerste man. Ik vind dat een club als Ajax een goed keepersteam nodig heeft. Als daar gaten in komen, moet je actie ondernemen en de beste spelers die beschikbaar zijn bij elkaar zetten”, aldus de oefenmeester tijdens de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. Daarbij doelde hij op de blessure van Maarten Stekelenburg, die het seizoen begon als beoogde eerste keuze.

Eerder deed Ten Hag dat ook bij bijvoorbeeld Brian Brobbey, die besloot om naar RB Leipzig te gaan nadat zijn contract afliep in Amsterdam. Ditmaal moest Ten Hag flink om tafel met directeur voetbalzaken Marc Overmars, omdat hij van mening was dat Onana géén kans meer moest krijgen. “Uiteraard, dan hebben we samen besproken en uiteindelijk weloverwogen deze keuze gemaakt.”

De keuze was uiteindelijk om Onana toch bij het eerste elftal te halen, mede door de blessure van Stekelenburg. “Dan vechten ze het samen maar uit”, zei Ten Hag over de concurrentiestrijd, waarin Pasveer wel heel duidelijk een streepje voor heeft op zijn concurrent. “Ik ben op dit moment heel erg tevreden over hem. Als hij deze prestaties doortrekt, dan is hij de nummer 1.”



Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *