Voetbal4u.com

Spanje Ook assistenten Larsson en Schreuder vertrekken bij Barcelona

In navolging van Ronald Koeman zijn nu ook zijn assistenten Henrik Larsson en Alfred Schreuder vertrokken bij FC Barcelona. Het Zweedse dagblad Aftonbladet heeft sms-contact gehad met Larsson, die stuurde: “Ik ben klaar hier in Barcelona en dat vind ik natuurlijk heel jammer. Maar zo gaat dat soms in het voetbal. Veel meer heb ik nu niet te zeggen, misschien later.”

President Joan Laporta liet een paar dagen geleden over het congé van Koeman weten: “Misschien hadden we hem wel eerder moeten ontslaan. Achteraf is het altijd makkelijker analyseren. We hadden het besluit ook eerder kunnen nemen, maar we vonden dat Koeman het vertrouwen verdiende. Het was een manier om de trainer en het team te motiveren. Maar nu was de situatie onhoudbaar.” De voorzitter was niet negatief over de voormalige Oranje-bondscoach: “Ronald is een legende bij Barcelona, we moeten hem bedanken voor zijn inzet. Ik denk dat deze selectie nog steeds potentie heeft. Ronald heeft het geprobeerd en op sommige momenten was er verbetering zichtbaar. Er waren veel blessures, als iedereen fit is zullen we onze doelen kunnen halen.”

Zónder Koeman wist Barça overigens niet van Deportivo Alavés te worden. Op zaterdag werd het 1-1 in het Camp Nou-stadion. “Bij Barcelona moeten ze begrijpen dat de coach niet het probleem was”, aldus Marca. “Ook zonder Koeman blijft veel hetzelfde: weinig effectiviteit en veel blessures. Barça blijft een team dat de vonken heeft, maar geen vuur.”Laat een reactie achter

Your email address will not be published.